New York JFK Airport

Översikt

New York JFK Airport (IATA kod: JFK) ligger i New York City. Flygplatsen har varit i drift sedan 1948, drivs av hamnmyndigheten i New York och New Jersey. Flygplatsen är belägen i den sydöstra delen av Queens Borough och utrustad med sex flygterminaler och mer än 125 flygplan grindar. Flygplatsen betjänar över 50 miljoner passagerare per år. John F. Kennedy International Airport i kombination med Newark Liberty och LaGuardia flygplatser är alla drivs under ledning av hamnmyndigheten i New York och New Jersey. Tillsammans utgör dessa tre flygplatser komponera den största flygplatssystemet i USA, rankad tvåa i världen i passagerartrafiken nummer.

Kort historik

JFK International Airport började byggas 1942 och den kommersiella verksamheten inleddes 1948. År 1963 var flygplatsen döptes John F. Kennedy International Airport till minne av den mördade presidenten.  John F. Kennedy International Airport fortsätter att vara en av landets mest trafikerade flygplatser med över 80 flygbolagen och hundratals nationella och internationella rutter.

Faciliteter

JFKPå grund av sin enorma storlek, ger JFK International Airport många alternativ för shopping, mat och dryck, de flesta av dem ligger i Terminal 1 (både pre-och post-säkerhet). Några av de mest populära matställen inkluderar den Idlewild Wine Bar, McDonalds, Panini Express och Toscana Café. Ett antal andra tjänster som är tillgängliga för resenärer inklusive bankomater, detaljhandel och taxfreebutiker. Shoppingställen inkluderar Coach, Harley-Davidson, Michael Kors, och Victorias Secret.  Valutaväxling finns för-säkerhet på västra sidan av ankomster nivå, och en annan efter säkerheten på den västra hallen mellan Gates 1 och 3 på avgångar nivå. The Garden Inn Hotel på JFK Airport är lätt tillgänglig i närheten av flygplatsen egendom genom en courtesy shuttle

Biluthyrning

Biluthyrning på John F. Kennedy International Airport ligger på ankomstnivån varje terminal, oftast hittades nära bagage karuseller. Resenärer kommer att finna antingen artighettelefoner med instruktioner eller en hyrbil räknare beroende på leverantör.  Stora leverantörer av hyrbilar på JFK International Airport är: http://www.avis.se/hyrbil/USA-och-Kanada/USA/New-York, http://www.hyrbilguiden.se/usa/new-york-jfk-flygplats.php , http://www.biluthyrning24.se/usa/new-york.php och https://www.usahyrbil.se/biluthyrning/new-york-flygplats.php.

Resenärer kan jämföra fordonstyper och budgetering alternativ genom att kontakta de telefonnummer som tillhandahålls på artighettelefoner eller genom att gå leverantör webbplats information före resan. När hyrbil tidningarna behandlas över telefon eller på hyrbil räknaren, besökarna ta Air Train till Federal Circle Station för att hämta fordonet.

Var medveten om att hyra en bil på JFK International Airport kan innebära E-ZPass® transponder taggar. Det är viktigt att privatpersoner hyr sådana bilar för att förstå hur de fungerar och vara medveten om eventuella avgifter i samband med dem. Om fordonet inte kommer med en transponder taggar kan du betala vägtull med kontanter eller eget pre-köpt E-ZPass transponder.

För ytterligare information om John F. Kennedy International Airport, besök deras officiella hemsida på www.panynj.gov/airports/jfk.html eller ring kundtjänst på 718-244-4444.Flygplatsen ligger i skärningspunkten mellan John F. Kennedy International Airport JFK Expressway och södra Cargo Road, Jamaica, NY 11430.