Madrids flygplats

Översikt

Madrids flygplats är också känd som Madrid Barajas International Airport (IATA kod: MAD) samt flygplatsen Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Det är den största i Spanien och rankas som den fjärde mest trafikerade i hela Europa. Flygplatsen betjänar cirka 50 miljoner passagerare per år från sina fyra terminaler. Av intresse är det faktum att Terminal 4 är den största i världen, som omfattar cirka 760.000 m².

Kort historik

Flygplatsen öppnade sina dörrar i 1928, men blev en fullt fungerande nationella och internationella flygplats 1931. Efteråt expanderade flygplatsen sina tjänster till populära europeiska och afrikanska destinationer. Flygplatsen drivs i relativt rustika förhållanden (som startar och landar på en stor, obelagda krets av gräsbevuxen mark inuti en cirkel betecknad ”Madrid” på insidan) fram till 1944, då flygplatsen konstruerade sin första asfalterade 1.400 meter lång landningsbana. Idag tjänar flygplatsen som ett nav för nästan 60% av resenärerna som flyger till europeiska och latinamerikanska destinationer från Spanien.

Faciliteter

Madrid-Airport-1I Madrids flygplats ger mer än 30 caféer, restauranger och barer för de kräsna smak och önskemål av inhemska och internationella resenärer. Över 100 butiker, inklusive sådana som är skattefria, finns inom de fyra terminaler på flygplatsen. Flygplatsen är också utrustad med fem fullt utrustade mötesrum inne terminal 2, och VIP-lounger finns i alla fyra terminaler. Flygplatsen Anläggningen erbjuder också ett postkontor, ett flertal bankomater, två banker och två växlingskontor byråer. Besökare kan få tillgång till Wi-Fi i många av salongerna. Restauranger såsom Kirei från Kabuki eller Urban Grill finns i alla fyra terminaler. Butiker inkluderar Sibarium och parfois förutom skattefria alternativ nära grindarna. Faciliteter i terminalerna finns också ett apotek, daghem, researrangörer och resebyråer, ett kapell och en lekplats.

Biluthyrning

Hyrbil tjänster till Madrid International Airport erbjuder alternativ från inhemska och internationella biluthyrningsfirmor. Biluthyrning skrivbord ligger mellan den första och andra ankomsthallar, liksom i terminal 1. De är lätta att se och präglas av logotyp skyltar. Det rekommenderas att resenärer reserverar bilar i förväg inte bara för billigare priser, utan att se till bilar finns under tungt rest sommarsäsongen. Biluthyrare på flygplatsen representerade är:https://www.hyrbilspanien.se/biluthyrning/madrid-flygplats.php, http://www.hyrbilguiden.se/spanien/madrid-flygplats-barajas.php, https://www.hyrbil-flygplats.se/spanien/madrid-flygplats.php.

Handing over the keysRing för att jämföra priser, bokningsinformation och biltyper som erbjuds av företaget. Du kanske vill ringa i förväg om öppettider, eftersom driftstimmar skiljer sig åt mellan biluthyrare. Vissa bil hyra bord är bara öppna baserade på flygtider.

För mer information om Madrid International Airport, besök deras hemsida på www.aena-aeropuertos.es eller ringa dem på +34 91 321 10 00.Flygplatsen ligger på Avenida de la Hispanidad, s / n 28042, Madrid, Spanien.