7 ExoticPlaces att besöka i Sydamerika

Sydamerika isfull av intressanta platser att besöka och är en av de ädlaste resmål för turister och dagdrömmare både. Även naturliga underverk som Amazonas, Angel Falls, Iguazu Falls och MacchuPichuu är skäl nog att besöka ön, det finns flera andra konstgjorda attraktioner som lockar skulle vara turister att bege dig till kontinenten av Sambas, karneval, och fester.

Så, ta ett glas pina colada och gör dig redo när det är dags att kolla in de mest exotiska platser i Sydamerika som är värdiga platser att besöka i år.

1. Salkantay trek och Choquequirao, Peru

Salkantay trekPeru är känt världen över för Machu Picchu, som med rätta förtjänar sin berömmelse för att vara ett paradis på jorden. Även Inkaleden är den mest populära vägen till platsen, det finns mindre kända vandringar också som ger fantastisk vista när du vandrar till mot Machu Picchu. Vi talar om Salkantay trek och Choquequirao att du kan resa utanför juli-augusti säsongen för att nå Machu Picchu.Till skillnad från Inkaleden, det finns inga begränsningar för hur många personer som kan gå på Salkantay vandringen som är ganska lätt att komma åt.   Choquequirao, å andra sidan, är endast tillgängliga via en 4 timmars kör uppför ett berg rutt. Men båda ger fantastisk utsikt över omgivningarna som kommer att glädja alla besökare som åtar resan till Machu Picchu.

2. Kaieteur Falls, Guyana

Kaieteur Falls är en juvel i Guyana som häller ner en 822 meter hög kaskad. Det är världens högsta droppe vattenfall och ligger i Kaiteur nationalpark. Vandring genom en veckolång resa genom Amazonas till toppen av fallen är mycket populär bland turister som dra i den vackra naturen som gör för en minnesvärd upplevelse.

3. Coyhaique, Chile

Coyhaique i Chile är något ett ingenmansland för besökare på grund av sitt avlägsna läge. Men du kanske inte vill missa att besöka området eftersom det ger fantastiska landskap som är säker på att trollbinda och fängsla alla som besöker området. Spendera några dagar eller veckor i området är väl värt den tid som du inte skulle vilja lämna när du satt sin fot i det och njuta i den vackra vista. Capilla de Marmol ligger i Cohaique är en naturlig marmor struktur i en issjö som har jämnats ut vid havet. När du kommer tillbaka på vägen kan du visa den vackra naturen i skogen stiger ut ur en sjö, allt medan du njuter av lugnet i den oupptäckta och avlägsna plats.

4. Uribia, Guajira, Colombia

UribiaWayúucultural festival hålls varje år från 16-18 augusti i nordöstra Karibien delstaten Guajira i Columbia. Festivalen ger en chans för dig att njuta av kulturella folklore, musik, ritualer, liksom det lokala köket. Hyresgäster i matriarchal samhället sedan 1985, kan du smaka exotiska rätter, titta på hästkapplöpning, brottning och sten kastar matcher under festivalen. Du kan också få förstahandsupplevelse av hur lokala kvinnor gör sina hängmattor eller se Wayuu barn som utför lokala ritualer gillar vaknar, bröllop, och andliga fester.

5. Lanin National Park, San Martin de los Andes, Argentina

Lanin National Park i San Martin de los Andes är en av de mest underbara platserna i Sydamerika. Parken har cirka 20 glaciärsjöar med en ståtliga vulkan som är nu utdöda. Med 413 tusen hektar av parken, kommer du aldrig att ha en uttråkad dag som det finns så mycket att uppleva och njuta. Klättringen till Chivo Peak, trek till Satlillo Vattenfall, Kite surfing på sommaren och skidåkning på vintern är bara en del av hur du kan spendera din tid på Lanin National Park i Argentina.

6. Panantal våtmarker, para

Större delen av Panantal våtmark ligger i Brasilien med vissa delar som är belägna i Paraguay, Bolivia och Brasilien. Den rymmer lagern av att vara den största våtmarken i världen. Våtmarken innehåller rikt djurliv som praktiskt taget är oantastad av besökare. Den enorma marschen som är 80% översvämmade under regnperioden, är värd anakondor, sällsynta jaguarer, vrålapor och en mängd exotiska fåglar och fjärilar.
De flesta besökare som flockas till området göra det genom små flygplan och motorbåtar.

7. Cordillera Real, Bolivia

Cordillera Real i Bolivia har ett antal turist hotspots som gör det ett måste besöka plats för besökare. Kom bara ihåg att fylla på kokablad om höjden gör dig sjuk som Cordillera innehåller sju toppar som mäter 6.000 meter och uppåt. Ligger sydöst om annat turistattraktioner, Titicacasjön, är Cordillera ett attraktivt resmål för vandrare som har en passion för klättring berg. Du kan vandra på dig äger takt blötläggning i hisnande vista som du gör din väg till toppen av berget.